Lakiasiaintoimisto

hinnoittelu

Toimeksiannon alussa lakimies sopii aina asiakkaan kanssa palkkion perusteista. Palkkio riippuu asiakkaan määrittelemän toimeksiannon vaatimasta työmäärästä, mutta lopullinen palkkio perustuu yleensä tehtyjen tuntien määrään.

Aina emme pysty heti alussa täydellisesti arvioimaan, paljonko palkkion lopullinen suuruus tulee olemaan. Meillä on kuitenkin velvollisuus pitää asiakas jatkuvasti ajan tasalla mahdollisista lisäkustannuksista, joista ei ole alussa oltu tietoisia. 

valtion oikeusapu

Tietyissä tapauksissa lakimiehen käyttämisestä aiheutuviin kuluihin voi saada myös valtion maksamaa oikeusapua. Neuvomme ja haemme asiakkaillemme oikeusapua, jos arvioimme, että asiakkaalla on siihen oikeus. Päätökseen vaikuttavat hakijan tulot, menot ja varallisuus sekä se, millaiseen asiaan oikeusapua haetaan. Lopullisen palkkion määrää tuomioistuin.

Lisätietoa oikeusavusta löytyy oikeusministeriön sivuilta.

oikeusturvavakuutus

Asiakkaalla voi olla myös oikeus saada lakimiehen käyttämisestä aiheutuvat kulut korvattua oikeusturvavakuutuksesta. Usein kotivakuutuksiin sisältyy oikeusturvavakuutusosuus. Tällöin selvitetään vakuutusyhtiön kanssa, korvaako vakuutusyhtiö lakimiehen palkkion kokonaan vai osittain. Usein oikeusturvavakuutuksissa on omavastuuosouus, jonka asiakas on velvollinen itse maksamaan.

Lakiasiaintoimisto

Uotila & Partners

Arko Uotila
arko.uotila@uotilapartners.fi
+358 40 072 1282